Adunarea Generala Anuala Advoc si aniversarea a 20 de ani de la infiintare – Romania, 12 - 16 mai 2010, organizata de Cunescu, Balaciu & Asociatii, Bucuresti

Reteaua Advoc a fost infiintata in 1990, din initiative a 14 firme din Europa si s-a extins in mod constant avand astazi 45 de membri din 34 de tari din intreaga lume.

Adunarea Generala Anuala ADVOC gazduita de Athenee Palace Hilton Bucuresti a reunit reprezentantii a 40 de firme de avocati din 28 de tari din Europa, America de Nord si America Latina, Asia alaturi de invitatii de onoare ai ADVOC.

Programul evenimentului international a inclus sesiuni de lucru in cadrul carora s-au prezentat si discutat tematici de interes pentru membrii retelei, o sesiune de team-building, sesiunea de Adunare generala, precum si vizitarea de obiective turistice, turul Bucurestiului si a imprejurimilor sale cu prezentarea unor traditii populare romanesti, dar si momente de relaxare care au permis membrilor retelei sa-si consolideze relatiile profesionale si de prietenie.

Evenimentul s-a incheiat cu o cina de gala oferita de ADVOC Europa pentru a marca cei 20 de ani de la infiintare.

“INVESTITII IN ROMANIA – Oportunitati si Riscuri”
eveniment NEXIA ROMANIA & AS/ NEXIA TURCIA
Bucuresti, Athénée Palace Hilton,
11 noiembrie 2009

 

INVESTITII IN ROMANIA – Oportunitati si Riscuri”
Athénée Palace Hilton
Sala de conferinta „Marcu” / Lobby Hilton Meetings,
Bucuresti, 11 noiembrie 2009

Orele 10, 00 – 13, 00 - potrivit programului atasat

NEXIA Romania & AS/NEXIA Turcia prin membri lor:

NEXIA Romania

  • Consulting R Group
  • Cunescu, Balaciu & Associatii – societate civila de avocati
  • KG audit & accounting

AS/NEXIA Turkey

  • AS Bagimsiz Denetim ve YMM A.S

Cu sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Bucuresti

Suntem onorati sa va invitam in cadrul evenimentului nostru, pentru a intalni experti cheie si a discuta aspecte relevante privind mediul de investitii din Romania. Printr-o abordare practica veti putea identifica noi oportunitati de afaceri si solutii alternative la problemele curente cu care va confruntati.

Programul include dezbateri interactive cu vorbitorii nostri – reprezentanti NEXIA Romania si AS/NEXIA Turcia si invitatii lor, asa cum reiese din program.

Prin topica sa, intalnirea are ca tinta investitorii si companiile turcesti care activeaza pe piata din Romania, potentiali investitori din Turcia si clienti Nexia in Romania

Intentionam, pe aceasta cale, sa cream o platforma de comunicare intre oamenii de afaceri si consultanti specializati, marind astfel orizontul de cooperare.

 

Va rugam sa confirmati prezenta dvs pe telefon, fax sau e-mail:

Manuela VOINEA
Mobil: 0743 334 946,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,
Fax: 0241 606 622

Cristina TEODORU
Mobil: 0727 654 772,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,
Fax: 021 327 43 10

Consulting R Group sustine Congresul Camerei Auditorilor Financiari din Romania

Pe 26 iunie partenerii Consulting R Group au luat parte la al doilea congres al Camerei Auditorilor Financiari din Romania. Tema congresului a fostNational si International in activitatea de audit financiar. Auditorii si criza economica globala”.

Evenimentele care au loc, criza economica mondiala care si-a intins tentaculele si in Romania, maresc importanta angajamentelor de audit . Acestea trebuie sa furnizeze informatii de calitate prin prisma situatiilor financiare auditate, luand in considerare si precautia manifestata in piata cu privire la lansarea, reorganizarea afacerilor, fuziuni si achizitii.

In acest context, Camera Auditorilor Financiari din Romania a considerat necesara organizarea unui eveniment stiintific, un dialog foarte util intre specialisti din tara si din strainatate.In cadrul acestui eveniment s-au dezbatut probleme de mare actualitate privind profesia, solutii pentru cele mai bune practice in domeniu.

“Chiar daca profesia de auditor in Romania este relativ tanara, invitatii din strainatate de la IFAC, ICAS, FEEA, ACCA au recunoscut progresele remarcabile facute de Camera Auditorilor Financiari din Romania si membri sai, in crearea si mentinerea unor standarde profesionale ridicate si cresterea increderii clientilor in raportarile si activitatea auditorilor.

Subiectele dezbatute au fost foarte interesante si cuprinzatoare, incluzand abordari profesionale si teme de cercetare stiintifica si dezvoltare. Intalnirea a fost benefica pentru ambele parti implicate. Participantii si-au impartasit cunostintele si expertiza, ajutand in acest mod CAFR sa inteleaga mai bine nevoile si problemele membrilor sai.” a adaugat Luminita Ristea, Managing Partner Consulting R Group.

30 iunie 2009, Bucuresti - Ro.Tax.Law, forum de fiscalitate si legislatie internationala

Forumul Ro.Tax.Law a abordat cele mai fierbinti subiecte din domeniul financiar si legislativ al mediului de business din Romania. Investitori de top, bancheri, experti din domeniul finaciar si legislativ au dezbatut aspecte privind cele mai noi cerinte si modificari ale legislatiei romanesti.

Audienta a reunit reprezentanti ai Guvernului, lideri ai industriei locale si regionale, manageri de top, investitori si consultanti, reprezentanti ai celor mai mari firme de avocatura, companii de consultanta in strategii si cercetare, reprezentanti ai mass-media.

Luminita Ristea, Managing Partner Consulting R Group, a dezbatut tema Preturilor de transfer – realitate a reintegrarii comerciale europene sau tinta celor mai multe inspectii fiscale.

Se apreciaza ca mai mult de 60% din comertul mondial se deruleaza prin intermediul multinationalelor. Ceea ce inseamna o cifra cu multe sau foarte multe zerouri in coada, iar taxele si impozitele aferente ating si ele sume impresionante.

Politica preturilor tranzactiilor intragrup poate avea efecte importante asupra costurilor fiscale (penalitati sau dubla impunere), precum si asupra profitabilitatii si avantajului competitiv al companiilor de orice marime care au activitate internationala.
Problematica preturilor de transfer este abordata la nivel international de Ghidul Preturi de Transfer pentru Intreprinderile Multinationale si Administratii Fiscale, Conventia cadru pentru evitarea dublei impuneri si Codul de conduita al preturilor de transfer

In tara noastra legislatia specifica este reprezentata de Codul fiscal art.7 (definirea conceptului de parti afiliate), art. 11 (stabilirea pretului de piata intre parti afiliate), Codul de Procedura Fiscala art. 42 (reglementarea unor situatii fiscale), art 79 – alin. 2 (obligatia intocmirii si prezentarii dosarului preturilor de transfer la solicitarea organelor competente), Hotararea 529/2007 (solutii fiscale individuale anticipate si acordul de prêt in avans), OP ANAF 222/2008 (continutul dosarului preturilor de transfer).

Conferinta internationla "M&A Outlook 2009"

Nexia Romania, in parteneriat cu Wall- Street, cel mai citit cotidian de business on-line din Romania, va invita sa luati parte la conferinta internationla "M&A Outlook 2009" - citeste articol

Nexia