Consulting R Group sustine Congresul Camerei Auditorilor Financiari din Romania

Pe 26 iunie partenerii Consulting R Group au luat parte la al doilea congres al Camerei Auditorilor Financiari din Romania. Tema congresului a fostNational si International in activitatea de audit financiar. Auditorii si criza economica globala”.

Evenimentele care au loc, criza economica mondiala care si-a intins tentaculele si in Romania, maresc importanta angajamentelor de audit . Acestea trebuie sa furnizeze informatii de calitate prin prisma situatiilor financiare auditate, luand in considerare si precautia manifestata in piata cu privire la lansarea, reorganizarea afacerilor, fuziuni si achizitii.

In acest context, Camera Auditorilor Financiari din Romania a considerat necesara organizarea unui eveniment stiintific, un dialog foarte util intre specialisti din tara si din strainatate.In cadrul acestui eveniment s-au dezbatut probleme de mare actualitate privind profesia, solutii pentru cele mai bune practice in domeniu.

“Chiar daca profesia de auditor in Romania este relativ tanara, invitatii din strainatate de la IFAC, ICAS, FEEA, ACCA au recunoscut progresele remarcabile facute de Camera Auditorilor Financiari din Romania si membri sai, in crearea si mentinerea unor standarde profesionale ridicate si cresterea increderii clientilor in raportarile si activitatea auditorilor.

Subiectele dezbatute au fost foarte interesante si cuprinzatoare, incluzand abordari profesionale si teme de cercetare stiintifica si dezvoltare. Intalnirea a fost benefica pentru ambele parti implicate. Participantii si-au impartasit cunostintele si expertiza, ajutand in acest mod CAFR sa inteleaga mai bine nevoile si problemele membrilor sai.” a adaugat Luminita Ristea, Managing Partner Consulting R Group.

Nexia